LibreOffice Nedir? – Ücretsiz Office Yazılımı

LibreOffice, güçlü bir ofis takımıdır: Temiz arayüzü ve güçlü araçları, yaratıcılığınızı en üst seviyeye çıkaracak ve üretkenliğinizi arttıracaktır.

LibreOffice, pazardaki en güçlü Özgür ve Açık Kaynaklı Ofis yazılımını oluşturmayı sağlayan birçok uygulama içermektedir: Writer; kelime işlemci, Calc; hesap tablosu uygulaması , Impress; sunu, Draw; çizim ve akış şeması uygulaması, Base; veritabanı ve veritabanı ön ucu ve Math matematik yazılımı.

Ücretsiz Office Programı

LibreOffice ile Microsoft® Office 2016 karşılaştırmasına bakın:

https://wiki.documentfoundation.org/Feature_Comparison:_LibreOffice_-_Microsoft_Office

LibreOffice Nedir? – Ücretsiz Office Yazılımı

LibreOffice içerisindeki yazılımları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Writer: Yazı tabanlı tüm dokümanları meydana getirebileceğiniz bir kelime işlemcisi ve metin düzenleyicisidir. Writer ile MS Office içerisinde yer alan World ile yapabileceğiniz her şeyi eksiksiz halledebilirsiniz.
  • Calc: Calc, MS Office’in Excel’ine denk düşen ve hem tasarım hem de işlev olarak benzerlik gösteren ofis yazılımı üyesidir. Calc ile sütunlar oluşturabilir ve bir Excel dosyasında yaptığınız tüm raporlamaları yapabilirsiniz.
  • Impress: Impress, kolayca ve çok kısa süre içerisinde sunumlar hazırlamanıza yardımcı olan yazılımdır. MS Office’deki Power Point ile benzerlik gösteren bu yazılım ile sunumlarınızı hazırlamak sandığınızdan çok daha kolaydır.
  • Draw: Draw, özellikle çizim bazlı çalışmalar gerçekleştirmeniz için özgürce bir ortam olarak sunulmuş LibreOffice yazılımıdır. Tüm çizim ve karalama işlemlerinizi Draw ile yapabilirsiniz.
  • Math: Bilgisayarınızda matematik işlemlerini kolayca yapabilmeniz ve matematik işlemlerinden sunumlar hazırlayabilmeniz için geliştirilmiş olan LibreOffice yazılımıdır.
  • Base: Veritabanı oluşturma ve yönetimi için hazırlanmış olan LibreOffice yazılımıdır.
  • Charts: Bilgisayarınızla kolayca çizelge tabloları oluşturmanız için oluşturulmuş bir LibreOffice yazılımıdır. Charts sayesinde grafik yazılımlarıyla hiç uğraşmanıza gerek kalmaksızın birbirinden renkli ve detaylı çizelgeleri dakikalar içerisinde oluşturabilirsiniz.

Libre Office İndir: https://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-kararli-surum/

Libre Office Özellikler:

Belgelerinizi kolayca düzenleyin

Writer’a belgenize etkileşimli formlar eklemeyi kolaylaştıran bir Form menüsü eklendi. Yeni tablo tasarımları artık kullanılabilir. Bunun yanında Arama araç çubuğunda artık belgede dolaşımı hızlandıran bir arama türleri aşağı açılır listesi bulunuyor. Ayrıca posta birleştirme yaparken Writer’ın kendi içindeki tablolardaki veriyi kullanabilirsiniz.

Hesap tablolarıyla daha akıllıca çalışın

Calc’ta hesap tablolarındaki korumasız hücreleri seçmeye yarayan yeni komutlar eklendi. Dosya > Dışarı Aktar penceresini kullanarak, belirli bir hücre aralığı seçimini ya da seçili şekiller grubunu, PNG veya JPG biçiminde dışarı aktarabilirsiniz. Son olarak, ODF 1.2 uyumlu bayt konumu kullanarak metin arama ve değiştirmeyle ilgili üç yeni hesap tablosu işlevi eklenerek Bağlantılar penceresi basitleştirildi.

Mükemmel sunumlar

Sunumlarınızın göz alıcı olması için ev ve iş kullanımına yönelik yeni 10 harika şablon eklendi. Ek olarak, artık öntanımlı sayfa oranı 16:9. Bu sayede artık yeni sunumlarınız geniş ekranlar ile doğrudan uyumlu olacak.

LibreOffice Online – ofis paketiniz, her yerde

Ofis paketinin bulut tabanlı çevrimiçi sürümü olan LibreOffice Online’da artık kullanıcı avatarları destekleniyor ve yorumların içinde gösteriliyor. İletişim pencereleri eklendi, güncellendi ve bundan böyle yazım denetimi Writer, Calc ve Impress’in her birinde kullanılabilir. Writer’ın artık bir etkileşimli yatay çizgisi var ve Calc’a temel grafik düzenleme özellikleri katıldı.

Yorumlar